Soms hebben we zulke inspirerende (s)toppers dat we ze graag hun verhaal laten delen. Dit verhaal is van Aletta.
Tijdens de intake werd al meteen duidelijk dat ze een duidelijk doel had: de piramide van de Zon in Bosnië weer gemakkelijker kunnen beklimmen. Is het haar gelukt? Lees hieronder verder!

Ik ben Aletta, 66 jaar en ik heb ruim 51 jaar zwaar gerookt. Ik kom graag bij de Bosnische Piramiden maar de laatste keer dat ik er was viel het me op dat ik echt heel kortademig was bij het beklimmen van de Piramide. Ik schrok ervan dat mijn conditie zo slecht geworden was en ook hoestte ik al heel veel. Dat was erg confronterend.

Ik denk dat ik toen echt besloten heb om te stoppen.. Eerdere pogingen waren nooit gelukt. In Nederland had ik ook nog eens teamdag waarbij ik veel trappen moest lopen. Dat viel tegen. Toen ik net dacht ‘nu moet ik echt gaan stoppen’ ging ik naar Facebook en het eerste wat ik tegenkwam was de advertentie van Rookvrij en Fitter. Gelijk gereageerd, want ik dacht ‘nu gaat het echt gebeuren’. 

Ik had het geluk dat ik Coach Kelly trof en toen zij mij belde voor het intakegesprek klikte het gelijk. Ze zei ook niet dat het gemakkelijk zou gaan zijn, ze was er heel eerlijk over!

Bij de intake de stopdatum bepaald 5 dagen later. De avond van tevoren de eerste nicotine pleister geplakt en dat was het dan. Die pleisters worden gewoon betaald door de basisverzekering!

De stressbal die ik had gekregen hielp erg. Ik probeerde de moeilijke momenten te ontwijken en gelijk maar kauwgom te pakken. Het was heel fijn dat Kelly belde voor telefonische coaching sessies en bemoediging gaf! Dat werkte echt!!

Ook het belonen en sparen idee kwam uit haar koker. Ik spaarde steeds 200 euro en legde dat ook echt apart. En dan mocht ik weer voor 100 euro iets kopen als ik dat uitgespaard had. Het spaarpotje is al flink gegroeid en ik heb leuke dingen kunnen kopen.
Maar het belangrijkste was, dat ik het nu echt besloten had. Ik stond er helemaal achter en de positieve stimulans van Kelly werkte echt. Ook aan de Flamy app die in het werkboek stond geadviseerd gebruikte ik elke dag.

En eerlijk: het stoppen is me reuze meegevallen!! Ik dacht echt dat het leven nooit meer leuk zou zijn maar ik geniet nu veel meer!! En mijn conditie is nu, 2 maanden later, al een stuk beter geworden. Ik hoest niet meer, ik voel me goed en ben supertrots op mezelf. 
Ook heb ik deze vakantie weer de piramide van de zon kunnen beklimmen. Je voelt het al aankomen: ik had maar twee ruststops nodig! Dat is minder dan de allereerste keer dat ik hem beklom.

Kelly van Rookvrij en Fitter was voor mij hierbij de ideale coach!
Ik adviseer dit iedereen! 

– Aletta

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *