Wie zijn wij?

De organisatie

Achter Rookvrij en Fitter staan Body & Mind Lifestyling, SportQube Nijmegen, het CWZ ziekenhuis en tal van partners.

Body&Mind is het bedrijf van Toon Vollering. Na 40 jaar roken heeft hij de basis gelegd om van gezond bewegen en stoppen met roken in één programma te maken.

SportQube te Nijmegen is een groot sport-gezondheidscomplex, waarin partners als het Ziekenhuis CWZ, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), het ROC maar ook Nederlands grootste turnvereniging de Hazenkamp en Top Judo Nijmegen, samenwerken om onder andere om nieuwe sport- en gezondheidsprogramma’s te maken.

Zij allen hebben de handen in elkaar geslagen om een stoppen met roken programma te maken dat écht werkt. Rookvrij en Fitter! Op deze pagina vind je een gedetailleerde beschrijving van het programma. De woorden zeggen het al. Stoppen met roken op een unieke manier geïntegreerd met bewegen. Maar ook met impulsmanagement, Fresh Air Walks en tal van details waardoor het een intensieve maar daarnaast ook leuke drie weken omvat. Uitlopend in een jaar, en daarna een levenlang rookvrij en fitter!

Rookvrij en Fitter is een programma dat je in individueel (videosessies of telefonisch) kan doen, maar ook in (klein) groepsverband op tal van locaties in Nederland.

De coaches

De Rookvrij en Fitter coaches zijn erkende stoppen-met-roken coaches. Daarnaast zijn zij speciaal opgeleid om met het Rookvrij en Fitter programma te werken. Ze zijn helemaal thuis in het begeleiden van mensen die willen stoppen met roken. Ze weten je als geen ander positieve energie te geven, en hoe je te laten omgaan met alles wat je meemaakt als je stopt met roken. Maar het belangrijkste is dat ze je aanleren hoe je zelf daarmee kunt omgaan. En ze leren je de weg naar gezond bewegen. Zinvol, professioneel en vooral heel erg leuk. Begeleiding werkt echt.

Denk jij ook mensen te kunnen helpen om te stoppen met roken en daarbij een gezonder leven te krijgen? Neem dan contact met ons op via info@rookvrijenfitter.nl.

Toon Vollering

Toon Vollering is de initiatiefnemer van Rookvrij en Fitter. Toon is van huis uit sportleraar en initiator van het voormalig landelijk bekende BodyContour programma. Na ruim 35 jaar roken, met talloze stoppogingen, is het hem gelukt om te stoppen met roken. Beweging heeft hem hierbij enorm geholpen. Hierdoor is hij gepassioneerd geraakt om ook zo veel mogelijk andere mensen van het roken te helpen. En daarbij is een speciale rol voor beweging weggelegd. Zo heeft Toon onder andere de Fresh Air Walks bedacht die de kans op een geslaagde stoppoging aanzienlijk verhogen.

Toon Vollering is per e-mail bereikbaar op toon@rookvrijenfitter.nl

Wat zeggen anderen?

“Rookvrij en Fitter is een waardevolle steun in de rug. Het programma heeft een goede opzet waarbij je elkaar vaak ziet, sportieve elementen, coaching en persoonlijke aandacht. Je voelt de betrokkenheid.”

Ria (66)Gepensioneerd

“Weinig mensen weten dat Stoppen met Roken onder begeleiding echt veel beter werkt dan zonder begeleiding. En weinig mensen weten dat de zorgverzekeraar het programma voor iedereen betaalt, zonder dat het eigen risico aangesproken wordt. Rookvrij en Fitter is een prachtig voorbeeld hiervan, met een programma dat voor iedereen haalbaar en leuk is.”

Tiane Tilanus (26)Arts en medisch adviseur

“Als ik geweten had dat het stoppen zo simpel zou gaan met Rookvrij en Fitter, was ik 15 jaar eerder gestopt!”

Annelies (39)Cyberspecialist

© Copyright - Rookvrij en Fitter
G-XQCWBM7WCE