Wie zijn wij?

De organisatie

Achter Rookvrij en Fitter staan SportQube Nijmegen, het CWZ ziekenhuis en tal van partners. Deze samenwerking heeft geleid tot een nominatie voor de Rookvrije Generatie Awards 2021!

SportQube te Nijmegen is een groot sport-gezondheidscomplex, waarin partners als het Ziekenhuis CWZ, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), het ROC maar ook Nederlands grootste turnvereniging de Hazenkamp en Top Judo Nijmegen, samenwerken om onder andere om nieuwe sport- en gezondheidsprogramma’s te maken.

Zij allen hebben de handen in elkaar geslagen om een stoppen met roken programma te maken dat écht werkt. Rookvrij en Fitter! Op de stoppen met roken programma pagina vind je een gedetailleerde beschrijving van het programma. De woorden zeggen het al. Stoppen met roken op een unieke manier geïntegreerd met bewegen. Maar ook met impulsmanagement, Fresh Air Walks en tal van details waardoor het een intensieve maar daarnaast ook leuke drie weken omvat. Uitlopend in een jaar, en daarna een levenlang rookvrij en fitter!

Rookvrij en Fitter is een stoppen met roken programma dat je individueel (videosessies of telefonisch) kan doen, maar ook in (klein) groepsverband op tal van locaties in Nederland.

De coaches

De Rookvrij en Fitter coaches zijn erkende stoppen-met-roken coaches. Daarnaast zijn zij speciaal opgeleid om met het Rookvrij en Fitter programma te werken. Ze zijn helemaal thuis in het begeleiden van mensen die willen stoppen met roken. Ze weten je als geen ander positieve energie te geven, en hoe je te laten omgaan met alles wat je meemaakt als je stopt met roken. Maar het belangrijkste is dat ze je aanleren hoe je zelf daarmee kunt omgaan. En ze leren je de weg naar gezond bewegen. Zinvol, professioneel en vooral heel erg leuk. Begeleiding werkt echt.

Denk jij ook mensen te kunnen helpen om te stoppen met roken en daarbij een gezonder leven te krijgen? Neem dan contact met ons op via info@rookvrijenfitter.nl.

stoppen-met-roken-cursus
stoppen-met-roken-cursus
stoppen-met-roken-hulp

Tiane Tilanus, arts en medisch adviseur

Je gezond voelen is enorm van belang als je het hebt over het welbevinden van een individu. Stoppen met roken alleen al zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Daarnaast draagt bewegen daar in grote mate ook aan bij. Juist deze twee componenten worden gecombineerd binnen het prachtige stoppen-met-roken programma ‘Rookvrij en Fitter’. Het geeft op een professionele wijze handvaten naar een gezonde leefstijl. De actieve en motiverende houding binnen het programma maakt dat stoppen voor iedereen toegankelijk en haalbaar wordt. Zo hoeft stoppen met roken geen moeizaam, eenzaam traject te zijn.

Wat zeggen anderen?

“Rookvrij en Fitter is een waardevolle steun in de rug. Het programma heeft een goede opzet waarbij je elkaar vaak ziet, sportieve elementen, coaching en persoonlijke aandacht. Je voelt de betrokkenheid.”

Ria (66)Gepensioneerd

“Als ik geweten had dat het stoppen zo simpel zou gaan met Rookvrij en Fitter, was ik 15 jaar eerder gestopt!”

Annelies (39)Cyberspecialist
© Copyright - Rookvrij en Fitter
G-XQCWBM7WCE