Ben jij al gestopt met roken? Of ben je van plan om te stoppen met roken?
Wil je ons programma, coaches en deelnemers leren kennen? Of wil je juist jouw ervaringen delen én toekomstige (s)toppers inspireren? Dan is deze Fresh Air Walk een fantastische gelegenheid voor jou! Deze wandeling is gratis en voor iedereen toegankelijk!

Op zondag 11 september verzamelen we op 5 locaties in Nederland en vieren we het rookvrije leven met een heerlijke Fresh Air Walk. De wandeling is voor iedereen gratis en het wandelniveau zal voor iedereen toegankelijk zijn. Tijdens de wandeling zorgen de coaches met leuke oefeningen dat ervaringen en wensen gedeeld worden zodat iedereen geïnspireerd naar huis gaat. Ook kun je tijdens de wandeling al je vragen stellen aan de ervaren coaches of (s)toppers.
Je krijgt een leuk cadeautje mee naar huis én een kopje koffie, thee of fris aan het eind. De wandeling zal ongeveer één uur duren.

De locaties:
Noord Nederland:
Oude Vaart, Ceintuurbaan 106 Meppel
Coach:            Dik
Start:               11:00


Oost Nederland:
Physique centrum voor sport en gezondheid, Beukenlaan 19 Arnhem
Coach:            Scout
Start:               10:00


Zuid Nederland:
Dorpscentrum Kerkeböske, Aan de koeberg 3 Helden
Coach:            Ine
Start:               09:30


West Nederland:
Health Spa Wellness & Fitness, De Savornin Lohmanplein 7 Den Haag
Coach:            Magalie
Start:               11:00

Midden Nederland:
Eetcafé onder de Pannen, Maarnse Bergweg 1 Doorn
Coach:            Ellen
Start:               13:00

Voor wie is deze wandeling?
Voor alle deelnemers die ooit met ons programma meegedaan hebben. Voor alle mensen die wensen te stoppen met roken en interesse hebben in ons programma. Voor alle overige mensen die het rookvrije leven willen vieren.
Ben jij al gestopt maar heb je een vriend, vriendin, familielid, collega of kennis die je ook een Rookvrij leven wenst? Jullie zijn samen welkom om mee te wandelen!
Kun je geen oppas regelen? Kinderen zijn welkom!
Voor honden geldt hetzelfde; deze zijn ook welkom, mits aan de lijn.

Ons Programma
Na de wandeling is er de mogelijkheid je direct in te schrijven om te gaan stoppen met roken. We werken door heel Nederland, individueel of in groepssessies op meer dan 50 locaties. Wil je nu alvast meer over ons programma weten? Onderaan deze pagina vind je alle informatie!

Aanmelden Fresh Air Walk
Aanmelden is niet nodig. Zorg wel dat je op tijd bent om anderen niet te laten wachten. Let op dat de wandelingen niet allemaal op dezelfde tijd starten!

Heb je vragen? Mail naar info@rookvrijenfitter.nl of bel naar 085-06 08 010.

We hopen je erbij bent op 11 september om met ons het Rookvrije leven te vieren!


Ons stoppen-met-roken programma

Het programma wordt door erkende en ervaren coaches verzorgd. Rookvrij en Fitter bestaat uit verschillende onderdelen. Samen zorgen ze ervoor dat je voor altijd stopt met roken!

  1. Het handboek en de knijpbal

Na aanmelding ontvang je een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee je leert de drang naar sigaretten te verslaan.

  1. De intake

Samen met je stoppen-met-roken coach bespreek je tijdens de intake onder andere:

  • Je motivatie om te stoppen
  • Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen
  • Hoe het programma er verder uit gaat zien
  • Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen
  • Deelname aan groepssessies, individuele sessies of hybride begeleiding
  1. De groepssessies of individuele sessies

Tijdens de intake heb je besproken of je gaat deelnemen aan de zes groepssessies of dat je gebruik maakt van de drie individuele sessies. Iedere sessie bestaat uit een opening, actieve momenten, een reflectie moment en theoretische momenten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen. Per sessie staat er een ander thema centraal.

  1. De Fresh Air Walks

Iedere week kun je deelnemen aan de Fresh Air Walk. Dit is een wandeling onder begeleiding van een stoppen-met-roken coach. Tijdens deze wandeling kun je praten over alles dat te maken heeft met (stoppen met) roken maar ook over andere dingen. Ook nadat de sessies voorbij zijn, mag je blijven meewandelen. Hierdoor kun je doorlopend ondersteuning blijven krijgen als je dat kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook blijven meewandelen omdat het gezellig en gezond is.

  1. Overgangsgesprek na de intensieve begeleiding

Nadat je drie weken intensieve begeleiding hebt gehad, volgt er een overgangsgesprek met de coach. Hierin kijk je terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je de stop beslissing vol gaat houden. De coach zal je ook stimuleren en motiveren om te blijven bewegen, bijvoorbeeld door naar de Fresh Air Walks te blijven komen of door met een sport te starten. Als je dat lastig vindt dan kun je daar ook ondersteuning bij krijgen.

Waarom Rookvrij en Fitter?

Stoppen met roken is niet erg makkelijk. Het is bewezen dat wanneer andere aspecten van leefstijl (zoals voeding, alcohol, stress en bewegen) besproken worden het succespercentage veel hoger is.

Bij Rookvrij en Fitter vinden we het heel belangrijk dat jouw motivatie om te stoppen en het vertrouwen in jezelf dat dit lukt hoog blijft! Met de verschillende thema’s bespreken we ook je valkuilen en geven we je alle handvatten die je nodig hebt zodat  je definitief gestopt blijft.

Volledig vergoed!

Ons programma wordt door de meeste zorgverzekeraars 100% vergoed! DSW is de enige uitzondering. Bij volledige vergoeding wordt je eigen risico niet aangetast en zal de declaratie rechtstreeks bij de zorgverzekeraar ingediend worden.

Kijk voor meer informatie op www.rookvrijenfitter.nl/programma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *