Om zowel thuis als op je werk in je element te kunnen zijn is het van belang dat je fit en gezond bent!

Stoppen met roken zou daar ook een belangrijke stap in kunnen zijn! Calduran wil jou daar graag bij helpen door deze cursus te faciliteren. Als er per werklocatie voldoende aanmeldingen zijn dan proberen we de cursus op de werklocatie te laten plaatsvinden, zoveel mogelijk aansluitend aan werktijd.

Maken we samen een gezonde start in 2024? Meld je aan bij je leidinggevende of HR!

Hoe ziet het programma eruit?

RTL 7 heeft onderstaande video over Rookvrij en Fitter gemaakt.

Kosteloos stoppen-met-roken programma

Het programma van Rookvrij en Fitter wordt één keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit het basispakket door de zorgverzekeraars (met uitzondering van Zorg en Zekerheid). Je betaalt hierbij ook geen eigen risico. Dit kosteloos stoppen-met-roken programma wordt door erkende coaches verzorgd. Rookvrij en Fitter bestaat uit verschillende onderdelen. Samen zorgen ze ervoor dat je voor altijd stopt met roken!

 1. Het handboek en de knijpbal

Na aanmelding ontvang je een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee je leert de drang naar sigaretten te verslaan

 1. De intake

Samen met je stoppen-met-roken coach bespreek je tijdens de intake onder andere:

 • Je motivatie om te stoppen
 • Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen
 • Hoe het programma er verder uit gaat zien
 • Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen
 • Deelname aan groepssessies, individuele sessies of hybride begeleiding (op locatie, online of telefonisch)
 1. De groepssessies of individuele sessies

Tijdens de intake heb je besproken of je gaat deelnemen aan de zes groepssessies of dat je gebruik maakt van de drie individuele sessies. Iedere sessie bestaat uit een opening, actieve momenten, een reflectie moment en theoretische momenten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen. Per sessie staat er een ander thema centraal.

 1. De Fresh Air Walks

Als stopper kun je deelnemen aan de Fresh Air Walk. Dit is een wandeling onder begeleiding van een stoppen-met-roken coach. Tijdens deze wandeling kun je praten over alles dat te maken heeft met (stoppen met) roken maar ook over andere dingen. Ook nadat de sessies voorbij zijn, mag je blijven meewandelen. Hierdoor kun je doorlopend ondersteuning blijven krijgen als je dat kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook blijven meewandelen omdat het gezellig en gezond is.

 1. Voor-altijd-fitter gesprek

Nadat je drie weken intensieve begeleiding hebt gehad, volgt er een individueel gesprek met de coach. Hierin kijk je terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je de stopbeslissing vol gaat houden. De coach zal je ook stimuleren en motiveren om te blijven bewegen, bijvoorbeeld door naar de Fresh Air Walks te blijven komen of door met een sport te starten. Als je dat lastig vindt dan kun je daar ook ondersteuning bij krijgen.

Overzicht stappen

 • Stap 1

  Aanmelden

  Meld je aan bij je leidinggevende of HR!

 • Stap 2

  De intake

  Je ontvangt het handboek en een knijpbal thuis. Vul de vragenlijsten in als voorbereiding op de intake.
  Tijdens de intake bepaal je jouw stopdag en of je groepssessies of individuele sessies wilt. Ook het gebruik van nicotinevervangende middelen wordt besproken.

  Stap 2

 • Stap 3

  De sessies

  Start met de groepssessies of individuele sessies en de Fresh Air Walks.

 • Stap 4

  Afronding

  Je hebt een afsluitend gesprek met je coach. Hierin bespreek je de afgelopen weken en kijk je naar de toekomst. Wij stimuleren je om te gaan of blijven sporten. Je mag het hele jaar blijven meewandelen met de Fresh Air Walks!

  Stap 4

 • Stap 5

  Blijf voor de rest van je leven Rookvrij en Fitter!

© Copyright - Rookvrij en Fitter
G-XQCWBM7WCE