Rookvrij en Fitter

Rookvrij en Fitter is een uniek stoppen-met-roken programma waarbij er veel aandacht is voor beweging en een gezonde leefstijl. Daardoor hebben deelnemers minder last van ontwenningsverschijnselen, drang naar sigaretten, komen ze minder aan en worden ze fitter. Ook heeft Rookvrij en Fitter een veel positievere sfeer dan andere programma’s. De begeleiding wordt voornamelijk uitgevoerd door leefstijlcoaches. Inmiddels zijn er al ruim 60 BLCN-leefstijlcoaches actief.

Rookvrij en Fitter werkt toe naar een landelijk netwerk van professionele stoppen-met-roken coaches. Coaches ontvangen een vergoeding per deelnemer en voeren zelfstandig het programma uit met ondersteuning vanuit de centrale organisatie. Op vrijdag 23 februari en vrijdag 1 maart organiseren we weer een opleiding in SportQube in Nijmegen. De daaropvolgende opleiding wordt gehouden op 7 en 14 juni. Indien je helaas niet beschikbaar bent op die dagen, laat dan toch je gegevens achter. Dan kunnen we je op de hoogte houden van nieuwe opleidingsdagen.

Een aantal belangrijke punten:

  • Het programma wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar zonder dat het eigen risico wordt aangetast.
  • Rookvrij en Fitter is onderdeel van ziekenhuis CWZ uit Nijmegen

De opleiding

BLCN leefstijlcoaches kunnen deelnemen aan een verkorte opleiding tot Rookvrij en Fitter-coach. Gezien de vooropleiding en ervaring in het coachen, krijgen BLCN leefstijlcoaches vrijstelling op verschillende onderwerpen.

Om aan de slag te kunnen, zijn er twee onderdelen die je moet voltooien. Ten eerste moet je je accreditatie behalen zodat je in het kwaliteitsregister kunt komen te staan. Voor dit gedeelte van de opleiding werken we samen met Visiom. Als BLCN-coach hoef je slechts een E-learning en een korte stage van twee gesprekken af te ronden. Heb je al een stoppen-met-roken accreditatie? Dan vervalt dit onderdeel van de opleiding.

Het tweede gedeelte van de opleiding bestaat uit twee Rookvrij en Fitter-opleidingsdagen. Hierna ben je klaar om met het programma te kunnen werken.

Voor wie? Kosten met korting (exclusief btw)
Geaccrediteerd BLCN leefstijlcoach €475
Geaccrediteerde stoppen-met-roken coach €150

De kosten

Rookvrij en Fitter investeert in nieuwe coaches. Daarom rekenen we niet de volledige werkelijke kosten door. De kosten voor een BLCN-coach zonder stoppen-met roken accreditatie zijn €475 exclusief btw  en de kosten voor een coach met stoppen-met-roken registratie zijn slechts €150 exclusief btw. Deze kosten zijn inclusief lunch op beide opleidingsdagen.

Bij Rookvrij en Fitter betaal je geen licentiekosten.

Interesse?

Laat dan hieronder je gegevens achter, we nemen spoedig contact met je op.    © Copyright - Rookvrij en Fitter
    G-XQCWBM7WCE