Rookvrij en Fitter

Rookvrij en Fitter is een uniek stoppen-met-roken programma waarbij er veel aandacht is voor beweging en een gezonde leefstijl. Daardoor hebben deelnemers minder last van ontwenningsverschijnselen, drang naar sigaretten, komen ze minder aan en worden ze fitter. Ook heeft Rookvrij en Fitter een veel positievere sfeer dan andere programma’s. De begeleiding wordt voornamelijk uitgevoerd door leefstijlcoaches. Inmiddels zijn er al ruim 40 BLCN-leefstijlcoaches actief.

Rookvrij en Fitter werkt toe naar een landelijk netwerk van professionele stoppen-met-roken coaches. Coaches ontvangen een vergoeding per deelnemer en voeren zelfstandig het programma uit met ondersteuning vanuit de centrale organisatie. In de komende periode organiseren we weer twee opleidingen. Deze zijn op 20 mei en 3 juni en na de zomervakantie op 9 en 16 september in SportQube Nijmegen.

Een aantal belangrijke punten:

 • Het programma wordt 100% vergoed door alle zorgverzekeraars (m.u.v. DSW).
 • Rookvrij en Fitter is onderdeel van ziekenhuis CWZ uit Nijmegen

Online informatiebijeenkomst

Op 13 april om 11.00 uur organiseert Rookvrij en Fitter een online informatiebijeenkomst. Je kunt je hier aanmelden. Kun je er helaas niet bij zijn? Dan kun je de bijeenkomst ook terugkijken. Tijdens de bijeenkomst kun je vragen stellen en worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Wat is Rookvrij en Fitter? Welke visie zit er achter het programma?
 • Hoe ziet het programma eruit?
 • Welke taken liggen bij de coach en welke bij de centrale organisatie?
 • Hoe ziet het financiële plaatje eruit?
 • Hoe ga ik van start?

Door je onderaan deze pagina aan te melden, ontvang je zowel een link om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn, als om deze terug te kijken.

De opleiding

BLCN leefstijlcoaches kunnen deelnemen aan een verkorte opleiding tot Rookvrij en Fitter-coach. Gezien de vooropleiding en ervaring in het coachen, krijgen BLCN leefstijlcoaches vrijstelling op verschillende onderwerpen.

Om aan de slag te kunnen, zijn er twee onderdelen die je moet voltooien. Ten eerste moet je je accreditatie behalen zodat je in het kwaliteitsregister kunt komen te staan. Per 1 september worden de eisen voor het behalen van deze accreditatie aangescherpt. De opleiding zal daarna intensiever en duurder worden. Voor dit gedeelte van de opleiding werken we samen met Visiom. Als BLCN-coach hoef je slechts een e-learning met eindopdracht af te ronden. Dit moet echter ruim vóór 1 september gebeuren zodat je op tijd je accreditatie binnen hebt. Heb je al een stoppen-met-roken accreditatie? Dan vervalt dit onderdeel van de opleiding.

Het tweede gedeelte van de opleiding bestaat uit twee Rookvrij en Fitter-opleidingsdagen. Hierna ben je klaar om met het programma te kunnen werken.

Voor wie? Kosten met korting (exclusief btw) Werkelijke kosten (exclusief btw)
Geaccrediteerd BLCN leefstijlcoach €340 €740
Geaccrediteerde stoppen-met-roken coach €100 €500

De kosten

Rookvrij en Fitter investeert in nieuwe coaches. Daarom rekenen we niet de volledige werkelijke kosten door. Hiertegenover staat de verwachting dat je als coach ook daadwerkelijk aan de slag gaat met het programma. Indien dat niet het geval is dan wordt het overige bedrag (€400) alsnog in rekening gebracht. De kosten voor een BLCN-coach zonder stoppen-met roken accreditatie zijn €340 exclusief btw  en de kosten voor een coach met stoppen-met-roken registratie zijn slechts €100 exclusief btw. Deze kosten zijn inclusief lunch op beide opleidingsdagen.

De kosten voor aanmelding in het kwaliteitsregister zijn voor rekening van de coach. Deze kosten bedragen €60 per jaar en betaal je rechtstreeks aan het kwaliteitsregister. Bij Rookvrij en Fitter betaal je geen licentiekosten.

Aanmelden infobijeenkomst

  Als je hieronder je gegevens achterlaat dan ontvang je zowel de link om de bijeenkomst live te volgen, als de link om later terug te kunnen kijken. Deze informatie ontvang je per e-mail.

  Ook als de data van de opleiding niet passen, kun je wel alvast de bijeenkomst volgen en aangeven dat je interesse hebt. Dan brengen we je op de hoogte als er nieuwe opleidingsdata bekend zijn.

  Neem bij vragen gerust contact op met lasse@rookvrijenfitter.nl.

  Ik ben

  en

  © Copyright - Rookvrij en Fitter
  G-XQCWBM7WCE