De Betuwe Rookvrij & Fitter

Wandel gratis mee met de Fresh Air

Hoi, ik ben Adinda werkzaam bij Healthclub Juliën, en met nog twee collega’s coördinator en  erkend  Body&Mind SMR coach in de Betuwe. Over een paar weken is het weer Stoptober. In het hele land doen duizenden rokers ook uit de Betuwe dan een (hernieuwde) poging om te stoppen met roken, in ieder geval de gehele maand oktober.

Beetje raar toch, proberen alleen de maand oktober te stoppen? Waarom zou je dit niet duurzaam inzetten en helemaal stoppen, voor de rest van je leven, is mijn gedachte dan. Dat is mijn advies dan ook, je stopt om helemaal te stoppen, je stopt niet voor eventjes.

Ja, ik weet ook wat veel rokers zeggen: “Ik wil niet dikker worden”, of “Het komt nu niet zo goed uit, want ik ben hartstikke druk”, of “Mijn vader is er ook 92 mee geworden” etc.

Eerlijk is eerlijk; stoppen is niet altijd leuk en makkelijk. Maar gelukkig kan het ook leuk zijn, zonder noemenswaardige gewichtstoename en met weinig of geen ontwenningsverschijnselen en zonder al te veel stress.

Dat is ons SMRplus programma. SMR is de afkorting van stoppen met roken en de plus zijn de leuke dingen. De kans dat je met SMRplus nooit meer een sigaret aanraakt is minstens 60 procent.

Wat ook eerlijk is om te vermelden, zodra je stopt met roken, raak je ook dingen kwijt. Bijvoorbeeld je rokershoest, je slechte conditie, je ongezonde bleke kleur en je slechte doorbloeding, maar ook de geïrriteerde blikken van mensen om je heen. Ben je daar eenmaal aan gewend, dan wil je ook echt niet meer terug, dus welkom!

Adinda.

Partners regio betuwe

Partner worden?

De Regio Betuwe Rookvrij en Fitter zoekt partners voor de realisatie van een rookvrije Betuwe. Wij noemen dit het “lokale maatschappelijke middenveld” de basis voor succes tegen het roken.

Met een donatie vanaf  €350 helpt u als persoon, bedrijf of instelling actief mee aan een Rookvrij en Fitter de Betuwe. Als partner krijgt u een welkomstpakket, vermelding op de website Rookvrij en Fitter.nl/Regio-Betuwe/ en u ontvangt promotiemateriaal.

Uw donatie wordt ingezet om het stoppen met roken te bevorderen en te voorkomen(jeugd) door presentaties, voorlichting te geven  en leuke activiteiten zoals de Fresh Air wandelingen in de natuur te organiseren.

Ja, ik wil partner worden

Partner worden?

De Regio Betuwe Rookvrij en Fitter zoekt partners voor de realisatie van een rookvrije Betuwe. Wij noemen dit het “lokale maatschappelijke middenveld” de basis voor succes tegen het roken.

Iedereen kan Partner worden van Rookvrij en Fitter, zoals:

 • Gemeenten
 • Zorgverleners en zorginstellingen
 • Sport- en fitnessverenigingen
 • Ontspanningsverenigingen
 • Onderwijsinstellingen
 • Recreatie aanbieders
 • Het bedrijfsleven
 • Individuen

Ja, ik wil partner worden

Meld je aan en maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie

De Fresh Air loop

voorlichting SMRplus

Op zaterdag 28 september en daarop volgend in de gehele maand oktober vinden er  vijf  leuke “Fresh Air” wandeltochten in de natuur plaats, allemaal in het teken van het Stoppen met Roken, frisse lucht en een gezonder leven.

Steeds meer gemeenten, waaronder Buren, Neder-Betuwe en Tiel, willen  een rookvrije gemeente realiseren. Onder andere in samenwerking  met de GGD en Healthclub Juliën, waar u dagelijks terecht kunt voor SMRplus informatie in Lienden en Tiel.

De afstand is zo`n 6-7 kilometer. Deelnemers praten met elkaar, met bestuurders, met zorgverleners, met sporters en  met coaches. Zij doen bovendien een “pitstop” voor een lekker stukje Betuws Fruit.

Voor De Betuwe zijn er vijf data met vijf locaties en wandelroutes. Loopt men er vier van de vijf mee, dan staat er een prachtig “Leefstijlpakket” te wachten, vol met verrassingen.

Agenda Fresh Air:

 • zaterdag 28 september, Kick-off 10.00 uur Lienden
  Locatie: Healthclub Juliën Provincialeweg 16, Lienden
 • zaterdag 5 oktober, 10.00 uur IJzendoorn
  Locatie: Sportpark Uchta, De Hoeken Keizerstraat 102, IJzendoorn
 • zaterdag 12 oktober, 10.00 uur Zoelen
  Locatie: Sportclub Zoelen, Uiterdijk 12,  Zoelen
 • zaterdag 19 oktober, 10.00 uur Beusichem (PMCL)
  Locatie: PMC, De Wielstraat 20, Beusichem
 • zaterdag 26 oktober, 10.00 uur Dodewaard, Afsluiting Fresh Air
  Locatie: Sportpark De Eng, Dalwagen 82, Dodewaard
© Copyright - Stichting Rookvrij en Fitter