Je wilt graag stoppen met roken. Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je dit alleen doet. Als je kiest voor het Rookvrij en Fitter programma met groepssessies dan stop je samen met andere rokers. Dit is extra stimulerend omdat je elkaar hierbij steunt. Tijdens de eerste weken na het stoppen, krijg je intensieve begeleiding waarbij je elkaar twee of drie keer per week ziet. Onze gecertificeerde coaches begeleiden jou tijdens dit stopproces. Uit onderzoek is gebleken dat stoppen onder begeleiding de stopkans 10 keer vergroot. Dus waar wacht je nog op?

Hoe ziet het programma met groepssessies eruit?

Kosteloos stoppen-met-roken programma

Het programma van Rookvrij en Fitter wordt één keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit het basispakket door de zorgverzekeraars. Je betaalt hierbij ook geen eigen risico. Dit kosteloos stoppen-met-roken programma wordt door erkende coaches verzorgd. Rookvrij en Fitter bestaat uit verschillende onderdelen. Samen zorgen ze ervoor dat je voor altijd stopt met roken!

 1. Het handboek en de knijpbal

Na aanmelding ontvang je een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee je leert de drang naar sigaretten te verslaan

 1. De intake

Samen met je stoppen-met-roken coach bespreek je tijdens de intake onder andere:

 • Je motivatie om te stoppen
 • Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen
 • Hoe het programma er verder uit gaat zien
 • Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen
 • Deelname aan groepssessies of individuele sessies
 1. De zes groepssessies

De eerste weken na het stoppen zijn het zwaarst. Daarom ondersteunen wij je de eerste drie weken intensief. Deze weken volg je twee groepssessies per week. Iedere sessie heeft een thema zoals motivatie, valkuilen, beheersen van de ergste drang of een gezonde leefstijl. De sessies starten altijd met een opening waarin je bespreekt hoe het gaat. Daarna volgen actieve momenten, een reflectiemoment, impulsmanagementoefeningen en je leert hoe je gezond kunt leven. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen.

Je kunt ook kiezen voor individuele sessies.

 1. De Fresh Air Walks

Iedere week kun je deelnemen aan de Fresh Air Walk. Dit is een wandeling onder begeleiding van een stoppen-met-roken coach. Tijdens deze wandeling kun je praten over alles dat te maken heeft met (stoppen met) roken maar ook over andere dingen. Ook nadat de sessies voorbij zijn, mag je blijven meewandelen. Hierdoor kun je doorlopend ondersteuning blijven krijgen als je dat kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook blijven meewandelen omdat het gezellig en gezond is.

 1. Afrondend gesprek na de intensieve begeleiding

Nadat je drie weken intensieve begeleiding hebt gehad, volgt er een afrondend gesprek met de coach. Hierin kijk je terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je de stopbeslissing vol gaat houden. De coach zal je ook stimuleren en motiveren om te blijven bewegen, bijvoorbeeld door naar de Fresh Air Walks te blijven komen of door met een sport te starten. Als je dat lastig vindt dan kun je daar ook ondersteuning bij krijgen.

stoppen-met-roken-hulp

Overzicht stappen

 • Stap 1

  Aanmelden

  Vul het aanmeldformulier in. Een coach neemt contact met je op om kennis te maken en de intake te plannen.

 • Stap 2

  De intake

  Je ontvangt het handboek en een knijpbal thuis. Vul de vragenlijsten in als voorbereiding op de intake.
  Tijdens de intake bepaal je jouw stopdag en of je groepssessies of individuele sessies wilt. Ook het gebruik van nicotinevervangende middelen wordt besproken.

  Stap 2

 • Stap 3

  De sessies

  Start met de groepssessies of individuele sessies en de Fresh Air Walks.

 • Stap 4

  Afronding

  Je hebt een afsluitend gesprek met je coach. Hierin bespreek je de afgelopen weken en kijk je naar de toekomst. Wij stimuleren je om te gaan of blijven sporten. Je mag het hele jaar blijven meewandelen met de Fresh Air Walks!

  Stap 4

 • Stap 5

  Blijf voor de rest van je leven Rookvrij en Fitter!

Informatie aanvragen of aanmelden?

Geweldig dat je wil stoppen met roken! Door onze begeleiding is de kans veel groter dat je voor altijd rookvrij blijft. Met dit formulier kun je vrijblijvend informatie aanvragen of je definitief aanmelden. Als je informatie aanvraagt dan neemt een van onze ervaren coaches contact met je op om kennis te maken en je vragen te beantwoorden. Als je het ziet zitten om deel te nemen dan plan je vervolgens de intake en zet je de volgende stap naar een rookvrij leven.

Deelname aan Rookvrij en Fitter wordt door bijna alle zorgverzekeraars (één keer per kalenderjaar) 100% vergoed! DSW, Stad Holland en inTwente zijn de enige uitzonderingen. Je eigen risico wordt niet aangetast en de declaratie wordt rechtstreeks bij de zorgverzekeraar ingediend.© Copyright - Rookvrij en Fitter
G-XQCWBM7WCE